4 april 2024
Alzheimer Café op 16 april over ‘Bewegen en fit blijven’

Op dinsdag 16 april vindt weer een editie van het Alzheimer Café Sittard-Geleen plaats. Het thema van de avond is ‘Bewegen en fit blijven’. Hoe blijft u fit als u dementie hebt? Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Het is belangrijk om uw brein te (blijven) trainen om het denkvermogen te verbeteren. De avond begint om 19.00 uur in Odasingel90 in Sittard. U, uw naasten, belangstellenden en beroepskrachten zijn welkom.

Uit onderzoek blijkt dat bewegen ook voor mensen met dementie heel goed is. Bewegen bevordert namelijk het geheugen en het concentratievermogen. Zelfs de kleinste bewegingen zorgen voor breinstimulatie. Ook het belang van sociale contacten onderhouden en valpreventie komen in gesprek met Timo Haberland (combinatiefunctionaris Ecsplore), Anna Biesel (projectleider ketenaanpak Valpreventie) en Marion Vromen (sociaal geriater en specialist ouderengeneeskunde Zuyderland) deze avond aan bod.

De inloop is vanaf 19.00 uur, het programma eindigt rond 21.00 uur. Elke derde dinsdag van de maand bent u van harte welkom om deel te nemen aan themagesprekken rondom dementie. Aanmelden is niet nodig, toegang is gratis.

Het Alzheimer Café is een samenwerking van Knooppunt Informele Zorg, De Brug, Hulp bij Dementie Westelijke Mijnstreek en Alzheimer Nederland. Voor vragen, opmerkingen of onderwerpen voor volgende bijeenkomsten: neem contact op met de coördinator van het Alzheimer Café, Ria Schrijen via r.schrijen@thcdebrug.nl

naar overzicht ››