8 februari 2024
Dinsdag 20 februari: feestelijke opening Alzheimer Café Sittard-Geleen

Op dinsdag 20 februari opent wethouder Ivo Tillie van de gemeente Sittard-Geleen het Alzheimer Café Sittard-Geleen. De feestelijke opening vindt plaats in Odasingel90 in Sittard. Tijdens de avond treedt Celine Weerts, zorgzangeres, op. Ook de heren van Club Wo-Van ’21 worden hartelijk verwelkomd; zij hebben een nonnevotte-actie gehouden en willen de mooie opbrengst ter beschikking stellen aan het Alzheimer Café Sittard-Geleen.

Heeft u, uw naaste of een bekende (de diagnose) dementie? Dan heeft dat veel impact. Speciaal voor u organiseren wij het Alzheimer Café Sittard-Geleen. Elke derde dinsdag van de maand bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom om deel te nemen aan themagesprekken rondom dementie. U kunt vragen stellen, ervaringen delen, en lotgenoten en deskundigen ontmoeten. Dat is fijn. Want er is aandacht voor elkaar; we gaan samen fijne momenten vinden voor wat wél kan. 

Celine Weerts: “Als zorgzangeres zing ik met/voor mensen tijdens individuele zangsessies of kleinschalige groepssessies. Muziek ter ontspanning en om ‘gewoon’ even te genieten van muziek. Meezingen mag, maar is nooit het doel. Ik werk met mensen die een vorm van Alzheimer, Parkinson of Korsakov hebben, en muziek is een middel om in contact te komen.” Na haar optreden gaat Celine met aanwezigen in gesprek over het effect van muziek op dementie.

Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. 
Het Alzheimer Café is een samenwerking van Knooppunt Informele Zorg, De Brug, Hulp bij Dementie Westelijke Mijnstreek en Alzheimer Nederland. Voor vragen, opmerkingen of onderwerpen voor volgende bijeenkomsten: neem contact op met de coördinator van het Alzheimer Café, Ria Schrijen via r.schrijen@thcdebrug.nl

naar overzicht ››